Razstava Iz rok do oblike

Začetek

10:00

1. junija, 2018

Konec

20:00

21. junija, 2018

Naslov

Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec

Na natečaju sodobnih inovativnih izdelkov na temelju dediščine se je izmed vseh 41 prijavljenih oblikovalskih izdelkov v najožji izbor 7.-ih izbranih oblikovalcev uvrstil večnamenski set za serviranje hrane Miznica. Razstavljen bo na 1. vseslovenski razstavi “Iz rok do oblike” v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu od 1. do 21. junija 2018. Vabljeni na ogled razstave.
Opis izdelka, kompleta lesenih pladnjev za serviranje hrane iz serije izdelkov miznega dizajna Miznica:
Pladnji so narejeni iz slovenskega lesa, premazanih s povsem naravnimi olji in voski, narejeni po posebni recepturi Ekosem izdelovalca Antona Urbanija. Set lesenih pladnjev je enostaven za vzdrževanje, večnamenski, lahko ga uporabljajo tudi otroci za igranje, saj vemo, da dotikanje naravnega lesa na človeka deluje terapevtsko in pomirjujoče (sestav pladnjev kot hišica, obrnjeno kot posteljica za punčke, ali kot proga za avtomobilčke…, namen določijo otroci sami).
Pladnji lahko služijo za serviranje hrane (klobasa, siri, potica,…) ali kot podstavek in pladnej za serviranje kave, čaja, pijače. Košek za kruh ali pecivo hkrati služi tudi kot embalaža za set lesednih pladnjev, ki je izdelana iz pralnih tekstilnih materialov naravnega izvora, z vezenim napisom MIZNICA. Ob serviranju kruha na mizo v košek vstavimo leseni pladenj, ki služi kot podstavek, trdno dno, katerega ob pranju izvzamemo.
Blagovna znamka Miznica predstavlja nekoliko arhaično ime za prostor pod mizo in sedaj predstavlja sinonim za serijo izdelkov miznega dizajna, ki je ugledala luč leta 2012.
Prilagam video s predstavitve in izjavo etnologa dr. Janeza Bogataja https://www.youtube.com/watch?v=vF2–xKhzT8 . V lanskem letu je Miznica prejela na mednarodnem natečaju A’design Award prestižno mednarodno nagrado za dizajn za krožnike iz kerrock iz kolekcije Miznica. Nominirance je ocenjevala 173 članska mednarodna komisija strokovnjakov s področja dizajna z vsega sveta. https://competition.adesignaward.com/design-interview.php?ID=52654

Pustite Odgovor

Translate »