EkoSEM

Začetek

19:00

30. junija, 2022

Konec

20:30

30. junija, 2022

Naslov

Jefačnikova domačija, Jemčeva 37a, Trzin

ŠTUDIJSKI KROŽEK KREATIVNE PREDELAVE ALI UPORABE RABLJENIH IZDELKOV

Raziskava je pokazala, da vsak posameznik razpolaga z vsaj 5 kg še uporabnih izdelkov na leto, ki so doslej končali med odvrženimi odpadki na prepolnih odlagališčih. Hkrati pa imajo predmeti, ki so morebiti že zastareli ali potrebni prenove in popravila tudi emocionalno vrednost za lastnika, v njem pa je ujet tudi duh nekega časa.

Z odmetavanjem še uporabnih izdelkov odmetavamo surovine, trošimo energijo, vodo in onesnažujemo naravo, hkrati pa popestrimo notranjost naših bivališč.

Najbolj pogosti odpadki so kosovni odpadki kot so pohištvo, dekorativni predmeti odpadni tekstil in drugo. Obstajajo številni načini, kako lahko proizvedemo manj odpadkov. Eden izmed bolj učinkovitih je tudi ponovna uporaba. iz starih izdelkov, pohištva, dekorativnih dodatkov in tudi dekorativnih tkanin lahko s prenovo ali dodelavo izdelamo privlačne in uporabne kose in jih lahko tako obnovljene ponovno vrnemo v uporabo.

Udeleženci študijskega krožka bomo s pomočjo mojstrov in rokodelcev prenovili vsak svoj kos;  pohištva, svetilke, dekorativnega predmeta, zavese ali kaj drugega kar nam je drago in bi želeli vrniti v uporabo.

Tak kreativen način ponovne uporabe prikazuje dejanske prihranke na račun okolja in ima okoljsko – ozaveščevalni pomen, saj se danes nihče ne vpraša, koliko surovin, vode, energije in emisij je potrebnih za nov izdelek.

Minulo leto smo v okviru ŠK »Prenovi staro, da postane novo« iz ostankov raznih tekstilnih materialov ter rabljenih oblačil izdelovali nova ali prenovljena oblačila in dodatke:

https://www.youtube.com/watch?v=VoqOuCMSjjE

Uvodno srečanje bo 30.6.2022 ob 19.uri  v Trzinu na Jefačnikovi domačiji, kjer se bomo dogovorili katere izdelke bomo prenovili ali naredili nove izdelke iz odpadnih materialov.

Predvidenih je 6 kreativnih srečanj.

Udeležba in sodelovanje je brezplačno.

Prijave srejema mentorica študijskega krožka EkoSEM Branka Urbanija na e-mail; info@buda-academy.org ali GSM 031/762-345

 

 

Pustite Odgovor

Translate »